De diëtist werkt professioneel
Alleen professionals die de vierjarige hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek hebben afgerond, mogen zich ‘diëtist’ noemen. Deze titel is bij de wet beschermd. Na het afstuderen is elke diëtist verplicht om het vak goed bij te houden, voldoende werkervaring op te bouwen en te voldoen aan kwaliteitsnormen. Diëtisten die aan deze eisen voldoen, worden ingeschreven in het Kwaliteitsregister.
De diëtist is praktisch
Een diëtist is dé deskundige op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte. Maar de diëtist is óók een kenner als het gaat om lekker eten en het aanbod in de supermarkt. Juist die combinatie maakt dat de diëtist u heel praktisch kan adviseren, met duidelijke adviezen die u meteen kunt toepassen. "Ik weet wel dat ik moet veranderen, maar hoe doe ik dat?" Zo wordt samen met u de vertaling gemaakt van de theorie naar de praktijk.
De diëtist adviseert persoonlijk
Ieder mens heeft zijn eigen eetgewoontes, smaak en voorkeuren. Een diëtist geeft daarom altijd een persoonlijk advies op maat. U krijgt een persoonlijk advies met de begeleiding die bij u past. Alleen dan lukt het om zo’n advies ook op te volgen en uw eet- en leefpatroon blijvend aan te passen.